Speerwerper Dries Feremans is er woensdag in geslaagd het wereldrecord gsm-werpen scherper te stellen. De 18-jarige DCLA-atleet kwam bij de tweede van zes pogingen in zijn thuisbasis, de Gaston Roelans Arena in Kessel-Lo, tot 110m42, 7m74 verder dan  het vorige record van de Britt Hughff (102m68).

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Feremans, die in juli nog voor een tweede maal op rij Belgisch kampioen gsm-werpen werd, had naar eigen zeggen het wereldrecord al verbroken in het tv-programma ‘Hotel M’ vorige week. Toen was er echter geen deurwaarder aanwezig, woensdag keilde hij wel onder het toeziend oog van een erkend deurwaarder te Kessel-Lo. “De voorbije weken heb ik extra hard zitten trainen. Ik gooit steevast met een gsm van het merk Samsung, eentje die je kan openklappen. Misschien speelt dat wel extra in mijn voordeel, al plak ik hem voor de zekerheid telkens wel toe.”

Het audiofragment vanop de Sporza-site vindt u hier.