Marieke Vervoort zal wellicht forfait moeten geven voor de Memorial Van Damme. De rolstoelsprintster liep bij een ongeval in haar keuken zware brandwonden op en is opgenomen in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek.

Vervoort zou van borst tot enkel ingepakt zijn met verband. “Als ik echt heel koppig zou zijn, dan zou ik nog aan de Memorial kunnen meedoen in mijn verband”, vertelt Marieke Vervoort op de site van Deredactie. “Maar dat is misschien toch geen goed idee. Ik heb verschillende tweede- en derdegraads brandwonden en ik ben van borst tot enkel ingepakt met verband.”

De atlete van AC Lyra liep de brandwonden op tijdens het het koken van pasta. Bij het afgieten lag alles plots op haar schoot en het kwaad was geschied. Voor Vervoort, die erg uitkeek naar de Memorial Van Damme, is dit opnieuw een domper na haar val op het WK van vorig jaar en haar gedwongen forfait voor het EK van dit jaar.