Op 3 juli zal Tyson Gay zijn rentree maken na zijn dopingschorsing. De 31-jarige Amerikaanse sprinter testte vorig jaar positief op het gebruik van anabole steroïden. Wegens medewerking in het onderzoek kreeg Gay strafvermindering en mag hij vanaf 23 juni weer in actie treden. Zijn eerste drie wedstrijden zijn inmiddels al bekend.

Door medewerking te verlenen aan het USADA kwam Tyson Gay in aanmerking voor strafvermindering. Doordat de positieve test dateert van 23 juni 2013, mag hij een jaar later, op 23 juni 2014, weer deelnemen aan wedstrijden. De tweevoudige wereldkampioen laat deze kans niet schieten. Hij maakt – zoals eerder al bekend – op 3 juli zijn rentree in Lausanne, waar o.a. ook Justin Gatlin op de deelnemerslijst staat. Daarna volgt nog een Diamond League-meeting, nu in Parijs, op 5 juli. Tyson Gay laat er geen gras over groeien, want ook zijn derde wedstrijd is reeds gepland. In Montreuil gaat hij het op 7 juli opnemen tegen Richard Thomspon, de man uit Trinidad en Tobago die met 9″82 de beste wereldjaartijd heeft staan.