De leden van de Amerikaanse 4x100m op de Spelen van Londen in 2012 moeten hun zilveren medaille inleveren. Het team wordt 3 jaar na datum gediskwalificeerd door de dopingschorsing van teamgenoot Tyson Gay.

Voormalig wereldrecordhouder Tyson Gay werd in 2013 betrapt op het gebruik van anabole steroïden. Hij kreeg een jaar schorsing aan zijn broek, maar wat meer was, zijn resultaten werden geschrapt vanaf juli 2012. Op die manier verloor Gay ook zijn zilveren aflossingsmedaille van de Spelen in Londen, waar de Amerikanen enkel het Jamaica van Usain Bolt voor zich moest dulden.

Trell Kimmons, Justin Gatlin en Ryan Bailey, de drie overige leden van het aflossingskwartet, weigerden vrijwillig hun medaille in te leveren (in tegenstelling tot Gay) en wachtten het oordeel van het IOC af. Dat kwam er uiteindelijk gisteren en was helaas niet in hun voordeel.

Ook Jeffery Demps en Darvis Patton, die in de reeksen meeliepen, moeten hun medaille teruggeven aan het IOC.