Tyson Gay heeft in Montreuil (Parijs) zijn eerste zege geboekt na een schorsing van een jaar wegens doping. De Amerikaanse sprinter won in 10″04. Hij bleef er Richard Thompson met 12 honderdsten voor.

Gay heeft een persoonlijke beste van 9″69 op de 100m. Hij is daarmee na Bolt (9″58) de snelste man ter wereld. De 31-jarige Gay maakte pas vorige week in Lausanne zijn comeback na zijn schorsing. Hij werd toen tweede op de 100m in 9″93. Landgenoot – en eveneens dopingzondaar – Justin Gatlin won er toen in een wereldjaarbeste van 9″80.

“Ik voelde me goed”, aldus Gay na afloop van de meeting gisteren. “Ik voele me nog beter dan in Lausanne, maar een betere tijd zat er door de weersomstandigheden niet in.” Gay plant binnenkort ook een 200m al heeft hij een verdere seizoensplanning nog niet gemaakt. “Nu ga ik eerst weer even trainen en daarna zien we wel weer.”