Tyson Gay maakt zijn heroptreden op de piste op de Diamond League meeting van Lausanne, op 3 juli. Gay liep vorig jaar tegen de dopinglamp. Zijn schorsing liep een jaar en wordt beëindigd op 23 juni.

Yohan Blake - Foto: Nick Webb
Yohan Blake – Foto: Nick Webb

Tyson Gay, voormalig wereldkampioen op de 100 en 200m, kijkt er op de 100m meteen man-in-vorm Justin Gatlin de ogen. Ook Jimmy Vicaut, de laatste Franse revelatie, start er op de rechte streep.

Die andere Fransman, Christophe Lemaître, krijgt te duchten concurrentie op de 200m. Yohan Blake, dubbel zilver op de Spelen in Londen, neemt er bovendien zijn Jamaicaanse landgenoot Nickel Ashmeade mee.

Ook op de baanronde kon de organisatie onmogelijk op meer hopen. Kirani James en LaShawn Merritt staan er immers aan de start. Zij vochten op de DL in Eugene, afgelopen weekend, al een milimeterduel uit.

Eerder al was de komst van zo goed als alle toppers in het hoogspringen bij de mannen aangekondigd. Zowel wereldkampioen Bohdan Bondarenko als Olympisch kampioen Ivan Ukhov zullen er springen. Ook wereldindoorkampioen Mutasz Barshim, Aleksey Dmitrik en Erik Kynard staan op de startlijsten.