In het Franse Montreuil kwamen vandaag vier landgenoten in actie. In het polsstokspringen verzekerde Fanny Smets zich met 4m40 van een ticket voor het Europees kampioenschap in Amsterdam.  Op de 400 meter horden kon Axelle Dauwens zich nog niet plaatsen voor het EK. Anne Zagré, die eerder dit seizoen al onder de EK-limiet dook, kende een mindere dag op de 100 meter horden.

Na zowel 12″94 te lopen in het Amerikaanse Gainesville als afgelopen zaterdag in Oordegem, zocht Zagré vandaag de concurrentie op in Frankrijk. Vanuit de buitenbaan kon de atlete van RESC moeilijk haar tempo vinden waardoor ze als zevende eindigde in 13″07. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Queen Harrison in 12″63.

Ook op dat andere hordenummer, de 400 meter horden, kwam een Belg in actie. Axelle Dauwens koos voor het eerste deze zomer voor een hordewedstrijd. Vorige week liep de atlete van ACME nog de 200 én 400 meter als doorgedreven training op de Memorial Buyle in respectievelijk 53″49 en 24″23. In Montreuil ondernam ze dus een eerste poging om een EK-ticket (56″68) te bemachtigen, maar dat lukte met 57″69 helaas niet. Dauwens plaatste zich in 2015 wel al voor de Olympische Spelen.

Smets naar EK

Met een sprong over 4m40 in het polsstokspringen werd Fanny Smets niet alleen knap tweede, ze plaatste zich zo ook voor het EK in Amsterdam dat volgende maand start. Eerder dit seizoen ging ook Chloe Henry al over 4m40, waardoor België nu twee atletes kan sturen voor het polsstokspringen.