Op zaterdag 5 juli is het in het Putbosstadion te Oordegem-Lede weer verzamelen geblazen voor de 23ste editie van de Memorial Leon Buyle. Om u al wat warm te maken, blikken wij de komende weken m.b.v. previews vooruit.

Als we een oogje werpen op de voorlopige inschrijvingslijsten beloofd het net als de voorgaande jaren opnieuw een topwedstrijd te worden. Dagelijks zien de organisatoren niet alleen het aantal ingeschreven deelnemers,  maar ook de kwaliteit van het deelnemersveld overduidelijk de lucht in gaan.

Olivia Borlée - Foto: Jasper Jacobs
Olivia Borlée – Foto: Jasper Jacobs

Op de spurtnummers zijn er op dit moment 15 vrouwelijke atleten die dit seizoen sneller gelopen hebben dan 12”00. Van Belgische zijde noteren we o.a. de deelname van van Olivia Borlée en van de plaatselijke atlete Justien Grillet. Ook op de 200 meter zullen deze Belgische meisjes voldoende tegenstand ondervinden van de binnen- en buitenlandse aangemelde atleten. Bij de mannenspurt ziet het deelnemersplaatje er indien mogelijk nog indrukwekkender uit. De Aziatische kampioen Zhenye Xie, afkomstig uit China, zal het opnemen tegen een 20-tal andere atleten met allen een SB onder de 10”70. Xie’s landgenoot, Piemang Zhang, heeft dit jaar al een tijd van 10”18 uit de benen geschud en is erop gebrand om zijn vorig jaar gelopen PB op de 200 meter van 20”47 te verbeteren. Het wordt bovendien ook uitkijken naar wat Julien Watrin in dit deelnemersveld zal presteren.

Dylan Borlée - Foto: Tomas Sisk
Dylan Borlée – Foto: Tomas Sisk

De 400 m vrouwen presenteert zich als een strijd tussen Duitsland en Nederland hoewel enkele andere atleten dit feestje wel eens zouden kunnen verstoren. Bij de mannen hebben we met tweevoudig Braziliaans finalist op de wereldkampioenschappen, Anderson Freitas Henriques, een mooie uitdager voor de Deen Nick Ekelund-Arenander, die vorig jaar tijdens deze wedstrijd het 20 jaar oude Deense nationale record verbrak. Van Belgische zijde zien we hier o.a. Tim Vanhaeren en Dylan Borlée op de startlijst. En blijkbaar zou ook Jonathan Borlée overwegen om op de snelle piste van Oordegem nog eens uit te pakken met een knalprestatie. U wil hier toch ook bijzijn?

Inschrijven voor de Memorial Leon Buyle is nog mogelijk tot dinsdag 1 juli 12u00 en kan hier. Algemene info over deze Flanders Cup-meeting vindt u dan weer hier.