Pieter-Jan Hannes krijgt morgen zijn eerste 1500m van het seizoen voor de kiezen. De OLSE-atleet, die vorige week nog tevreden was over zijn 800m in Lokeren, zal  voor het eerst echt zien waar hij staat. “De EK-limiet zou mooi meegenomen zijn, maar indien het niet lukt, is het voor de week erna”, zo laat Pieter-Jan verstaan in onderstaand interview.

Dag Pieter-Jan, hoe heb je de overgang van je stage naar de eerste testwedstrijden verteerd?

“Goed, goed! Een beetje lopen hier, gewichten gooien daar en tussendoor stinken in m’n hoogtetent. Het gebruikelijke dus.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Zit je op schema voor het EK?

“Als ik dat eens wist… Ik probeer net zoals vorig jaar elke training gewoon zo goed als mogelijk uit te voeren, en dan zien we wel waar ik strand. Na de IFAM hoop ik nog een paar wedstrijden te mogen lopen op hoog niveau vooraleer ik terug voor de laatste keer op hoogte vertrek voor het EK. Na die races zullen we snel weten hoe ik er voor sta. De concurrentie is de lat alvast hoog aan het leggen.”

Met welk doel vat je de IFAM aan?

“Ik heb altijd een aantal wedstrijden nodig om erin te komen. En als dat dan achter de hoek kan, des te beter! Dit jaar kozen we voor de FC in Lokeren en de IFAM als openingswedstrijden. Die eerste races na hoogte voelen bij mij meestal aan als schakelen naar de 6de versnelling in een wagen die er maar 5 heeft. Zo even eens goed de hamer op de neus krijgen is het beste dat er is. Eens ik dat dan ook weer gehad heb komt de rest wel goed.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?

“Morgen ga ik de wedstrijd lopen die ik in de benen wil hebben tegen de grote koersen. Mijn vorm is alleszins goed, en als het even kan zou de limiet mooi meegenomen zijn. Als dat niet zo is, is het voor de week erna.”

Wie gaat er volgens u voor dé topprestatie op de IFAM zorgen?

“Ik vind dat ze Jolien Boumkwo moet laten meedoen met haar hamer in het discuswerpen van de mannen. Boumkwo met de hamer VS Milanov met de discus, dat zou vonken geven!”

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.