Ilya Defrère heeft op zondagmiddag zijn eigen Belgisch kogelrecord bij de scholieren scherpgesteld. De DCLA -atleet wierp, op eigen terrein, 18m56, een verbetering van zijn eigen beste met 18 centimeter. De EYOT-limiet, waarvan de deadline vandaag afloopt, haalt de Bierbekenaar daarmee helaas niet. Ook Chloë Beaucarne mistte op amper 1 honderdste de limiet voor Baku.

Ilya Defrère verbeterde zijn Belgisch record al viermaal dit jaar. Eerder kwam hij tot 17m91, 18m02 en 18m38. Indoor kwam de DCLA-atleet al tot 18m62, eveneens goed voor de beste nationale scholierenprestatie ooit. De EYOT-limiet blijft met 18m67 helaas ook nu overeind (zij het met amper 11 centimeter).

Wat dan te zeggen van generatiegenote Chloë Beaucarne? De Deinzese atlete, vorig jaar nog zilver op het EYOF, strandde op dezelfde Leuvense Prijzenmeeting met 13″84 op de 100m horden op amper 1 honderdste van de scholierenlimiet voor Baku. Hoewel Beaucarne op zaterdag, in het Nederlandse Tilburg, met een windgeassisteerde (+2.2m/s) wél de limiet sloopte (13″71), is ook voor haar (zonder deliberatie) het jeugdkampioenschap niet meer mogelijk.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.