Jeroen Vanmulder ambieert deze zomer de EK-limiet voor Zürich. Een ontsteking aan de achillespees zorgde wel voor wat hinder, maar op dit moment gaat het  de goede kant op en over een kleine maand zal hij normaliter voor het eerst in actie treden op de interclub. De maand juli wordt de belangrijkste maand voor de Vlaams-Brabander aangezien hij zich dan richting Zürich wil springen. Hieronder valt een interview te lezen met de pupil van Michael Van Der Plaetsen.

Jeroen Vanmulder - Foto: Jasper Jacobs
Jeroen Vanmulder – Foto: Jasper Jacobs

Dag Jeroen, hoe staat het met de voorbereiding? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De voorbereiding werd een beetje gehinderd door een ontsteking aan de achillespees. Ik zit nu in mijn laatste week training/revalidatie. Ik ben hard aan het werken bij de kinesist en ik heb ook al een sessie shockwave achter de rug. Het gaat echter de goede kant op. Ik ben voor 90% terug pijnvrij en dat doet alvast het beste vermoeden. Het specifiek trainingswerk zit er dus aan te komen.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Ik zal voor het eerst present tekenen voor competitie op de interclub, 11 mei. Dat is een vaste afspraak en die wil ik ook dit seizoen niet missen. Mijn club DAC verwacht mij daar en ik begrijp dat maar al te goed. Ik zal pieken in de maand juli. Dan waag ik mij aan een limietpoging voor het EK in Zürich.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Heb je een bepaalde afstand voor ogen die je absoluut wil halen?

“Het hoofddoel van dit seizoen is het Europees kampioenschap in Zürich. Ik wil koste wat het kost de limiet springen voor het EK. Daarvoor moet ik 7m95 halen, maar deze zomer ga ik echt voor die 8m grens. Het is ver en ik moet nog 21cm overbruggen, maar ik kan echt nog een grote stap zetten, dat voel ik. Ik was dit indoorseizoen al bijna 7m90 waard dus met een beetje wind en een goede competitie…Als ik het minimum niet op tijd kan halen, is er ook nog een tweede plan voor in de laatste weken van het zomerseizoen: 8m springen.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk resoluut uit naar wat Thomas Van Der Plaetsen kan neerzetten. Hij is ook mijn trainingspartner en hij heeft op de indoorpiste (opnieuw) bewezen dat hij er staat. Vele mensen schilderen hem ten onrechte af als zevenkamper, maar ik voel dat hij deze zomer zal laten zien dat hij veel meer is dan dat. Volgens mij zal hij ook in Zürich bij de Europese top aansluiten, nu op de tienkamp. Ik schat hem daar echt hoog in. Naast zijn tienkamp zie ik hem ook die 8m grens opzoeken in het verspringen (nu hopen dat ik deze afstand het eerst haal). ”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”