Mohamed El Hachimi, een Marokkaanse afstandsatleet, is voor een tweede keer positief bevonden op een verboden middel. Dat maakte het Franse anti-dopingagentschap bekend. De 33-jarige El Hachimi werd betrapt op de Cross Ouest France pays de la Loire, één van de grootste Franse veldlopen.

Meer dan 20 atleten werden gecontroleerd op de Cross Ouest France. Mohamed El Hachimi had zich al teruggetrokken de dag voor de competitie, maar moest alsnog een dopingcontrole ondergaan. Dat staal was positief op het gebruik van epo.

Het was al voor de tweede maal dat Mohamed El Hachimi tegen de dopinglamp liep. In 2012 testte hij positief op het gebruik van methylhexaneamine in een wedstrijd in Ottawa. Toen verklaarde hij dat hij het middel binnenkreeg door een vervuild supplement dat hij van zijn manager had gekregen.

Mohamed El Hachimi nam deel aan de Olympische Spelen van 2008. Hij startte toen op de 10.000m maar kwam niet aan. Hij heeft besttijden van 13’36 op de 5000m, 27’34 op de 10.000m en 2u08’17 op de marathon.

NOTA: sommige media rapporteren een positieve plas van “de Belg El Hachimi”. Allicht is er verwarring met Abdelhadi El Hachimi, die inderdaad ook van start ging op de Cross Ouest France.