Zenobie Vangansbeke vertrekt vandaag, op woensdag, richting Zuid-Afrika voor een hoogtestage. Daar zal ze al wat aan haar snelheid werken met het oog op de zomer. Na de knieblessure die ze in de winter kende, kan ze weer voluit trainen en heeft ze zin in het outdoorseizoen. PR’s op de 800m en 1500m zijn meer dan welkom, zo liet Zenobie in onderstaand interview verstaan. Lezen maar!

Dag Zenobie, hoe staat het met de voorbereiding? Ben je al op stage geweest? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De voorbereiding verliep tot nu toe al prima. We hebben veel kilometers gedraaid de voorbije weken. Vandaag vertrek ik naar Zuid-Afrika op hoogtestage. Daar zullen er wel al enkele snellere tempo’s aan bod komen. Gelukkig is de blessure aan de knie volledig van de baan en heb ik daar geen last meer aan.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Wanneer treed je voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Ik zal voor het eerst in actie komen met ACME op de interclub die dit jaar op 10 mei valt.  De andere wedstrijden liggen nog niet 100% vast, dus ik heb nog geen specifieke race in gedachte.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

“Mijn hoofddoel is vanzelfsprekend: mijn persoonlijke records breken op de 800m en de 1500m. Indien dat lukt, zal ik al zeer tevreden zijn. Alles meer dan dit is bonus.”

Tot slot, is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk toch uit naar wat Pieter-Jan Hannes dit jaar zal lopen en ik ben eerlijk gezegd ook benieuwd wat Jeroen D’hoedt uit zijn benen zal kunnen schudden.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.