Stijn Fincioen kwam zondag aan de start van de marathon in Rotterdam met in het achterhoofd de teamlimiet voor het EK. Stijn werd uiteindelijk vierde Belg in 2u19’10”. “Er zal allicht geen EK inzitten, maar toch ben ik tevreden met mijn tweede beste tijd uit mijn marathoncarrière”, aldus de West-Vlaming in een interview met Losse Veter.

Stijn Fincioen - Foto: Athletics Photo
Stijn Fincioen – Foto: Athletics Photo

Fincioen gaf al vroeg te kennen dat hij zijn pijlen zou richten om de marathon in Rotterdam. Afgelopen zondag kwam hij met een goed gevoel en frisse benen aan de start. Tempomaker van dienst was Jesse Stroobants, die in zijn voorbereiding op de marathon van Antwerpen, een gaatje vond om zijn landgenoten naar een snelle tijd te stuwen. Hij ging aardig snel van start en Fincioen kon met onder meer Van Droogenbroeck en Caelen goed volgen. Op 22km moest de atleet van AVMO echter lossen en moest hij het vervolg alleen verder zetten. Aan de streep stopte de klok op 2u19’10”,  iets meer dan een minuut trager dan zijn beste van 2u17’56”. Fincioen reageerde achteraf tevreden voor de camera van Losse Veter. De teamlimiet voor het EK in Zürich (gemiddelde 4 atleten: 2u14’15”) lijkt er voor hem niet meer in te zitten, maar hij was toch in zijn sas over de tweede beste tijd uit zijn marathoncarrière. Binnen een maand valt het BK marathon en de kans zit er in dat Stijn Fincioen als regerend Belgisch kampioen daar ook aan de start zal staan.

Bekijk hieronder een interview met Stijn Fincioen, gemaakt door Losse Veter, waarvoor dank.