Hinkstapspringer Christian Taylor startte vorige week The Athletics Association op, nadat onder meer zijn discipline, maar ook de 200m, het discuswerpen en de 3.000m steeple het moeten ontgelden in 2020. Heel wat grote namen hebben alvast openlijk hun steun betuigd en maken deel uit van de groep, die volgende week rond de tafel zit met World Athletics-voorzitter Sebastian Coe.

The Athletics Association werd vorige week in het leven geroepen door Christian Taylor. De meest gelauwerde hinkstapspringer ooit krijgt steun uit alle hoeken van de atletiekwereld, aangezien hij vandaag de namen bekend maakte van de leden die sinds de opstart van het project actief meewerken. Het zijn zeker niet de minste namen.

Onder de 11 grote namen, inclusief Taylor, zijn maar liefst zes regerende olympische kampioenen aanwezig. De Jamaicaan Omar McLeod, de Griekse Katerina Stefanidi (polsstokspringen), Tiana Bartoletta (verspringen), Caterine Ibargüen (hinkstaspringen), Sandra Perkovic (discuswerpen) en last but not least Christian Taylor zelf (hinkstapspringen).

Renaud Lavillenie – Foto: Golazo

De andere namen hoeven niet onder te doen, want ook Tomas Walsh (eindwinnaar van de Diamond League en voormalig wereldkampioen in het kogelstoten), Brittney Reese (viervoudig wereldkampioene in het verspringen), Dina Asher-Smith (op het WK in Doha goed voor 200m-goud) en Renaud Lavillenie (de beste polsstokspringer ooit in zaal en in totaal goed voor 10 medailles op WK’s en Olympische Spelen) hebben zich achter Taylor en The Athletics Association geschaard. Stefanidi en Lavillenie maken deel uit van de atletencommissie van World Athletics, wat nog meer glans aan het project geeft.

In de aanloop naar het World Athletics Gala in Monaco van volgende week zullen de atleten samenzitten met niemand minder dan World Athletics-voorzitter Sebastian Coe. Het doel van de ontmoeting is om het over echte veranderingen in de sport te hebben. Taylor wil met zijn Association niet zomaar problemen aankaarten, maar ook met doelgerichte oplossingen komen. “We vechten om een stem te hebben binnen onze sport, om gehoord te worden en om onze sport te redden. We zijn en ademen onze disciplines en moeten samen aan de toekomst werken”, aldus Taylor via zijn social media.

View this post on Instagram

I am proud to announce the first founding members of the Athletes Association. These individuals have been paramount to aiding and driving the effort. Whether discussing Athlete's rights and voices over the last few years or last few months, these CHAMPIONS believed in taking the next step toward a better future. We are excited to meet with @sebcoeofficial next week before the Annual Gala in hopes of discussing ways to ACTUALLY make a change. Talking about the issues is one thing, but backing them up with action is another. We are Fighting for a voice, Fighting for a seat and Fighting to save OUR SPORT. WE ARE THE SPORT and we must work together for a better tomorrow. • @wearethesport @diamondleagueathletics @iaaf #trackandfield #athletics #voice #rights #WEARETHESPORT

A post shared by Christian Taylor (@taylored2jump) on