Niemand kon vandaag in Kopenhagen naast de suprematie van de Kenianen op het WK halve marathon kijken. In de Deense hoofdstad stond zowel bij de mannen als bij de vrouwen een atleet uit Kenia op het hoogste schavotje.

Bij de mannen streek Geoffrey Kipsang de wereldtitel op. De 21-jarige Keniaan liep over de streep na 58’07”. De Eritreeër Samuel Tsegay werd tweede op iets meer dan 13 seconden, de Ethiopiër Guye Adola pakte met dezelfde eindtijd achter zijn naam het brons. Bij de vrouwen ging zoals eerder al vermeld de zege eveneens richting Kenia. Gladys Cherono overschreed de finish na 1u07’28”. Mary Ngugi (1u07’43”) en Selly Kaptich (1u07″51) maakten het Keniaans feestje compleet met het zilver en het brons.

Ook nog mooi meegenomen: voor de winnaars lag een premie van zo’n 30.000 dollar klaar, iets minder dan 22.000 euro.