Het WK halve marathon in de Chinese stad Yangzhou wordt uitgesteld naar november 2022. Dat WK stond oorspronkelijk gepland op 27 maart, maar gezien de geldende coronamaatregelen en bijhorende reisbeperkigen is dat geen realistisch doel. World Athletics wil zo duidelijkheid verschaffen aan atleten, coaches en federaties.

World Athletics heeft in samenspraak met de lokale organisatie van het WK halve marathon in het Chinese Yangzhou besloten om het WK uit te stellen naar november volgend jaar. Oorspronkelijk zou het WK plaatsvinden op 27 maart, maar door de strenge coronamaatregelen en reisbeperkingen blijkt dat niet haalbaar. Daardoor verhuist het WK op de kalender naar zondag 13 november 2022. In China gelden draconische coronmaatregelen ondanks de beperkte besmettingsaantallen. Zo gingen de afgelopen weken miljoenensteden in lockdown bij een tiental besmettingen.

“De omstandigheden kunnen tussen nu en maart veranderen, maar om duidelijkheid te geven aan atleten, coaches en federaties, heeft World Athletics besloten deze wereldkampioenschappen opnieuw te verschuiven op de kalender zodat de huidige maatregelen kunnen worden versoepeld”, aldus World Athletics in een persbericht. Op het WK halve marathon wordt volgend jaar gezocht naar opvolgers voor Jacob Kiplimo en Peres Jepchirchir.