De tweeling Borlée heeft zich hoge doelen gesteld voor komend zomerseizoen. Ze gaan voluit voor het goud en zilver op het EK in Zürich. Vrijdag 15 augustus, de dag van de finale van de 400m, moet hún hoogdag worden. Dat lieten ze weten op de website van de Europese atletiekbond.

“We gaan enkel naar Zürich om die eerste twee plaatsen te bezetten”, klonk Kevin. “Of dat ook zal gebeuren, is natuurlijk een andere zaak.” De snelste Belgische tweeling is intussen volop bezig met de voorbereidingen naar Zürich toe. “De trainingen gaan goed”, onthulde Kevin. “We zijn harder dan ooit aan het trainen, maar compenseren met meer uitgebreide rustperiodes.”

In Zürich wordt het vooral uitkijken naar hoe het de Tsjech Pavel Maslak vergaat. Maslak werd afgelopen winter nog indoor wereldkampioen en is bovendien titelverdediger in de Zwitserse hoofdstad. “Maslak liep heel sterk in Sopot en wordt één van onze grote concurrenten”, weet ook Jonathan. “We moeten zelf gewoon op ons best zijn en als iemand ons dan klopt, dan is dat zijn verdienste.”

Jonathan strandde in zijn laatste finale op een groot tornooi – op het WK in Moskou – op amper 2 honderdsten van het brons. Terwijl Kevin in de halve finales strandde, wist Jonathan naarmate het tornooit vorderde zijn tijden op te drijven. Met 44″54 in de finale zette hij zelfs zijn tweede beste tijd ooit neer. “Dat ik kon presteren op het moment dat het moest, stemt me bijzonder tevreden”, blikt hij terug. “Ik kan hier zeker op verder bouwen om nog hogerop te geraken.”

België heeft in Zürich bovendien de titel op de 4x400m te verdedigen. Met onder andere ook Dylan Borlée in het team, staat er opnieuw een sterke generatie Belgische lopers op de baanronde te blinken. “Als we nog twee man onder de 45″00 krijgen, dan wordt het het snelste team dat we ooit hadden”

1 REACTIE

  1. Alle succes gewenst voor de 4×400! Maar nog 2 man(buiten de broers Kevin en Jonathan) onder 45″00 krijgen (zie artikel) zal waarschijnlijk een typfout zijn van de verslaggever of met alle respect toch een beetje overschatting…Realisme hoeft geen pessimisme te zijn maar ook geen overdreven optimisme ;-)

Reacties zijn gesloten.