Twee Belgen zullen ons land vertegenwoordigen op het WK halve marathon. Europees marathonkampioen Koen Naert en Belgisch recordhoudster op de uurloop Nina Lauwaert verschijnen op 17 oktober aan de start van het WK in het Poolse Gdynia. Het kampioenschap stond oorspronkelijk gepland op 29 maart, maar die datum bleek onhaalbaar vanwege de coronacrisis.

Ons land vaardigt twee atleten af naar het WK halve marathon op 17 oktober in het Poolse Gdynia. Nina Lauwaert, die afgelopen weekend haar PR op tien kilometer op de weg verbeterde, verschijnt aan de start van de vrouwenrace. Voor Lauwaert is het haar eerste WK op de weg. Koen Naert heeft al ervaring met een WK op de halve marathon. De Europese marathonkampioen finishte in 2018 als 22ste in Valencia. Naert liep enkele weken geleden een klein scheurtje op aan de hamstrings, maar ondervindt geen last meer van het euvel.

Joshua Cheptegei is samen met zijn landgenoot Jacob Kiplimo één van de grootste namen in Polen. Cheptegei debuteert op de afstand, al doet hij één week eerder nog een gooi naar het WR op de 10.000m. Ook Jakob Ingebrigtsen behoort tot de mogelijke deelnemers in Gdynia. Sifan Hassan is veruit dé grootste naam bij de vrouwen, al zal de Nederlandse het niet makkelijk krijgen met onder meer wereldrecordhoudster Ababel Yeshaneh aan de start.