Pieter-Jan Hannes werd afgelopen weekend Belgisch kampioen op de korte veldloop. De Europese beloftenkampioen versloeg er Isaac Kimeli, die tweede was op het EK bij de junioren. Hannes en Kimeli maakten er een mooie strijd van, maar Antwerpenaar Hannes had op het einde nog een felle eindsprint in handen. “Isaac had 5 carthouches, maar ik wist dat ik er 6-7 had.”

“We hebben er met twee een mooie wedstrijd mee gemaakt”, klonk Hannes na de podiumceremonie. “Dat was ook leuker voor het publiek, dat hier toch talrijk aanwezig was. Isaac had 5 carthouchs, maar ik wist dat ik er 6-7 had.”

“Het hoofddoel deze zomer wordt de 1500m in Zürich”, vertelt hij verder. “Hoe ik daar wil scoren zullen we zien in de loop van het seizoen. Om bij de medailles te zitten, moet je het niveau halen van 3’33-34. Een finale is wel mijn ding, dus we zullen zien wat daar mogelijk is.”

Bekijk het volledige interview hierboven.