De broers Dieter en Maarten Kersten veroverden op het Belgisch Kampioenschap veldlopen – in die volgorde – de twee eerste plaatsen bij de junioren. De Limburgse tweeling, getraind door levende legende Karel Lismont, was bijzonder tevreden met dat resultaat.

“Ik had wel gedacht dat het mogelijk was, maar als het dan ook lukt is het toch een opluchting”, aldus Dieter. “Het is dan eens zo leuk als Maarten tweede wordt.” Ook Maarten kon dat beamen. “We hadden het wel gehoopt, maar dat het uitkomt, is wel heel leuk.”

“Ik heb het winterseizoen kunnen domineren en daar ben ik zeker tevreden over”, zegt Dieter. “Zonder onze trainer Karel Lismont was dit nooit gelukt. Hij weet perfect hoe we moeten trainen.”

Bekijk het interview met Dieter hierboven. Dat met Maarten vindt u hieronder.

 

Interview Maarten Kersten- BK veldlopen 2014 – 9 maart 2014 from Atletieknieuws on Vimeo.