Genzebe Dibaba verbrak  deze winter al de indoor wereldrecords op de 1500m en 3000m, maar hoopt daar binnenkort nog een derde aan toe te voegen. Komende zaterdag, op de Sainsbury’s Indoor Grand Prix in Birmingham doet ze een wereldrecordpoging op de 2 mijl.

Het huidige wereldrecord staat op 9’06″26 en dateert uit 2009. Het record is in handen van Meseret Defar, waarmee de oudere zus van Genzebe Dibaba, Tirunesh, meerdere heroïsche duels uitvocht. Tirunesh Dibaba mocht dan wle driemaal Olympisch goud hebben gehaald, op de Spelen in Londen was het Defar die aan het langste eind trok op de 5000m. Zij krijgt dus mogelijk via haar zus-in-vorm kans op revanche.

Dibaba dook vorige week nog, met 8’16″66 op de 3000m, zeven seconden onder een andere wereldbesttijd op naam van Defar. Het was de snelste indoortijd sinds 1993. Vijf dagen daarvoor verbeterde ze het indoorrecord op de 1500m naar 3’55″17, ook al meer dan drie seconden onder het WR.

Wij zijn alvast benieuwd!

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.