2013 loopt stilaan op zijn laatste benen. Als Belg werd het een jaar lang smullen van (inter)nationale atletiek van de bovenste plank. Maar wat waren dit jaar de populairste artikels op deze site? Wat werd het meest gelezen, bekeken, geliket, geshared? Een overzicht.

Een jaar in foto's. Download de afbeelding in hoge kwaliteit hier.
Een jaar in foto’s. Download de afbeelding in hoge kwaliteit (35.1MB) hier.

Meest gelezen gebeurtenissen

  1. Usain Bolt verliest wereldrecord aan Australisch toptalent
  2. EKU20: Thiam goud en BR AC, Lindemans brons!! [updates]
  3. This just happened: Pieter-Jan Hannes via Rabat naar WK

Meest gelezen wedstrijdverslagen

  1. De Belgen op het WK in Moskou [+uurrooster+uitslagen]
  2. BK Studenten Oordegem: Borlée-show met nieuw BR 4×400 – M. Broothaerts en junioren dames 4×100 naar Rieti
  3. FC Grote Prijs Stad Lokeren: Strakke wind maakt sterke prestaties moeilijk/ongeldig [+alle uitslagen]

Populairst op Facebook

  1. Thomas Van Der Plaetsen pakt goud op de 10-kamp in Kazan!
  2. Er komt een indooratletiekpiste in Heusden-Zolder
  3. Thiam breekt 6000 punten-grens en BR junioren

Bezoek zeker onze Facebookpagina!

Meest bekeken wedstrijdvideo’s

 

Meest bekeken interviews

 

Résumé van een topjaar

2013 werd een knaller als atletiekfan in België. We mogen terecht fier zijn op de prestaties van onze landgenoten het afgelopen jaar. Een bescheiden opsomming.

Met Nafi Thiam en Pieter-Jan Hannes, die definitief hun neus aan het internationale venster staken, lijkt de toekomst alvast verzekerd. Hun individuele successen dit jaar zijn alvast ongeëvenaard. Er was Jeroen D’hoedt die komaf maakte met een minder 2012, niet in het minst op het EK veldlopen afgelopen maand, waar België tout court memorabel sterk presteerde. Bashir Abdi verbaasde vroeg op de zomer met een ijzersterke 10.000m, Thomas Van Der Plaetsen zette de tienkamp van zijn leven neer op de Universiade in Kazan. Ook de Borlées en het 4x400m-ploeg bevestigden hun kunnen. Dylan Borlée toonde dat ook hij de genen meeheeft, maar ook zijn oudere tweelingbroers haalden meermaals de internationale pers. Met een zilveren EK-ploeg bij de beloften lijkt de opvolging op de baanronde bovendien klaar te staan. Om dan nog te zwijgen over onze sterke juniorenlichting: met Nafi Thiam, Marjolein Lindemans, Mathias Broothaerts, Aaron Botterman en Isaac Kimeli haalden we maar liefst vijf individuele medailles op EK’s.

Heel wat atletiekgeweld, gebald in enkele regels, ver van voldoende om de vele prachtige prestaties van 2013 in samen te vatten. Dikke proficiat aan alle atleten, trainers, coaches, ouders,… voor elk persoonlijk of gedeeld succes afgelopen jaar en bijzonder veel atletiekgenot en -geluk toegewenst het komende jaar. 

Graag ook een woord van dank aan u, onze (dagelijkse) bezoeker en atletiekfan. Zonder u geen Atletieknieuws, waarvoor hulde. Het was een hectisch jaar, onder meer met de opstart van de website begin maart, maar we mogen tevreden terugblikken en kijken nu al uit naar een minstens even succesvol 2014. Eveneens dankjewel dus aan iedereen die van ver of nabij bijdroeg het afgelopen jaar, niet in het minst aan de journalisten, onze partner Maspoe, en de vele fotografen voor de steevast fraaie kiekjes (in het bijzonder Jasper Jacobs, Ruben Van Den Berghe, Tomas Sisk en de vele anderen).

Een prettig eindejaar,

en een gelukkig 2014,

Het Atletieknieuws-team.