Het Europees outdoorkampioenschap staat al even op de deur te bonken, vanaf maandagmiddag worden de eerste atleten eindelijk de piste op gestuurd. Ook de perslui kruipen vanaf maandag in hun bevoorrechte rol, Atletieknieuws mag drie journalisten en een fotograaf richting Berlijn sturen.

Het WK voor junioren in Finland is inmiddels goed en wel verteerd en dat is maar goed ook. Vanaf aanstaande maandag start namelijk het EK voor senioren in Duitsland met een eivol nationaal programma. In totaal zijn 34 Belgische atleten op de afspraak, op de eerste kwalificatiedag is enkel verspringer Corentin Campener aan zet. Atletieknieuws zit er van bij het begin met zijn neus op en dagelijks zorgen journalisten Milan Augustijns, Quinten Lafort en Simon Van Glabeke voor de laatste nieuwtjes, reacties maar ook internationale hoogtepunten. De verslagen worden gekleurd door beelden van onze fotograaf op en rond de piste, Jeroen De Meyer.

Ook via onze sociale mediakanalen hoeft u natuurlijk niets van dit tweejaarlijks gebeuren te missen. Via Facebook en Twitter krijgt u de gebruikelijke updates voor en na de wedstrijd, op Instagram krijgt u een blik achter de schermen van dit 24ste Europees kampioenschap.