Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Emiel Pauwels schrapt het WK indoor van zijn kalender. De zopas 95 jaar geworden Bruggeling bracht zijn verjaardag in het ziekenhuis door en zal niet tijdig gerevalideerd geraken voor het indoor kampioenschap.

Emiel Pauwels veroverde afgelopen jaar nog mooie successen op het WK M90. Met goud op het hoogspringen, zilver op de 800m en brons in het speerwerpen voegde Pauwels drie medailles toe aan zijn enorme collectie. Een soortgelijke prestatie zal er omwille van een ziekenhuisopname voor de oudste Brugse atleet niet inzitten deze winter. Normaal stond het WK indoor voor masters, in het Hongaarse Boedapest van 25 tot 30 maart, met stip aangeduid.

Emiel Pauwels genoot afgelopen jaar wereldfaam toen een filmpje van zijn Europese titel op de 60m viraal ging op het web. De kwieke eindrush van Emile bekijk je hieronder nogmaals. Het bijhorende artikel lees je hier.