4x400m-ploegDeze middag ging in het Oost-Vlaamse Oordegem het Belgisch Kampioenschap voor Studenten door.

In het Putbosstadion verwelkomde de organisatie eveneens de drie broers Borlée, die de meeting afsloten met een gezamenlijke 4x400m met hun clubgenoot Arnaud Destatte. Doel was het Belgisch Record voor clubs, met 3.09,05 op naam van Eendracht Aalst.

De dag begon alvast goed in Vlierzele. De zon was van partij, enkel de wind kon een mogelijke spelbreker worden. De selectieploegen op de 4x100m lieten zich er niet door afschrikken. Al meteen waren de juniores dames goed voor hun limiet voor Rieti. Met 45″86 doken ze ruim onder de nodige 46″25.

4x400m-ploeg

Op de 800m zagen we een verrassende deelname van Nils Duerinck. Hij kondigde deze winter zijn afscheid aan, maar trok in Oordegem nog even de spikes aan om clubgenoten bij VAC, Evert Feyaerts en Bert Pluym te hazen. Het trio passeerde rond 56″ aan de bel, dus zat een echte toptijd er nooit in. Bert Pluym beslechte het duel met zijn ploegmaat in zijn voordeel in 1’52″77.

De middag liep gezapig verder en echte toptijden, mede door de sterke wind, ontbraken. Het was wachten op Dario de Borger, die verschroeiend van start ging op de 110mH. Hij overschreed uiteindelijk de finish in 14″08, amper 8 honderdsten boven de gevraagde 14″00 voor deelname aan het EKU23 in Tampere. Rekeninghoudend met een tegenwind van zo’n 1.5m/s, moet die limiet er toch inzitten. Bekijk hieronder het interview met de atleet van Atletiek Vlaanderen.

 

 

Op de 3000mSt bij de dames zagen we naast routinier Sofie Gallein, ook Zenobie Van Gansbeke aan de start. Van Gansbeke had echter klaarblijkelijk wat meer moeite met de hordentechniek dan haar medegezel onderweg en dus kwamen beiden nooit in de buurt van de limiet (10’18″50 voor EKU23).

Nell Van Hansewyck mocht wel juichen. De scholiere sprong met de polsstok over 3m65 en 3m70 en ging zo twee keer over de gevraagde 3m62 voor deelname aan het EYOF.

De verzamelde media smulde lustig van het trio Borlée
De verzamelde media smulde lustig van het trio Borlée

Waar heel het Putbosstadion al heel de middag op zat te wachten, gebeurde dan ook uiteindelijk. De verzamelde pers schoot als paddenstoelen uit de grond om de prestatie van de drie gebroeders Borlée en Arnaud Destatte vast te leggen. Het werd voor alle vier een vlotte race en het 33 jaar oude record van Eendracht Aalst sneuvelde met zomaar even 3 seconden. Kevin Borlée, in de kleuren van White Star Woluwe, deed de chrono stoppen in een nieuw Belgisch Record voor clubs van 3’06″02. Op basis van de beelden van de photofinish werd dit nog herroepen naar 3’06″06. Bekijk hieronder hun stokwissels.

 

 

Putbos kreeg amper de tijd om te bekomen, want toen de cameraploegen nog zoemden om de oren van het viertal uit Woluwe sprong de 18-jarige Mathias Broothaerts 7m60 ver. Vijf centimeter boven de gevraagde limiet en dus mag ook hij zich opmaken voor deelname aan het EKU20 in Rieti. Bekijk hieronder het interview met de atleet van Lyra.

 

 
Alle uitslagen lees je hier

Tweet zelf ook mee over het BK studenten in Oordegem, met de hashtag #bkstudenten.