Heb jij een passie voor atletiek? Volg jij het reilen en zeilen van onze sport op de voet? Beschik je daarnaast over een vlotte pen, een gezonde portie vrije tijd en ben jij op zoek naar een springplank om je journalistieke carrière uit te bouwen? Dan ben jij de geknipte persoon om ons team te versterken. Atletieknieuws zoekt namelijk naar medewerkers voor het redactionele gebeuren op de website en/of het beheer van onze sociale media.

Al meer dan een decennium brengt Atletieknieuws al het atletiekgeweld uit binnen- en buitenland naar een breder publiek. Wij geven zowel absolute atletieksterren als opkomende talenten een platform, wat ons onderscheidt van andere media. Om ons snelle en volledige atletieknieuws te blijven garanderen, hebben we versterking nodig. Wij zoeken atletiekliefhebbers met een vlotte pen en de nodige vrije tijd om op regelmatige basis bij te dragen aan onze website en/of sociale media.

De laatste jaren hebben we enkele vertrouwde gezichten van onze redactie zien vertrekken naar gerenommeerde sportmedia zoals Sporza, Belga, World Athletics… Anderen kregen dan weer de kans om, dankzij hun ervaring bij Atletieknieuws, mee te werken aan de Allianz Memorial van Damme, het EK veldlopen in Brussel, de World Indoor Tour… Het illustreert overduidelijk dat Atletieknieuws een cruciale springplank vormt voor het opbouwen van een carrière in de sportjournalistiek. Helaas heeft dit ook geleid tot een inkrimping van onze redactie, al betekent dit dat er nu ruimte is om nieuwe talenten kansen te bieden.

Wat verwachten wij van jou?

Als journalist voor Atletieknieuws breng je verslag uit van de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden. Dit gebeurt meestal van thuis uit, maar naarmate je groeit krijg je de kans om af te zakken naar de grootste binnenlandse én buitenlandse wedstrijden. Je interviewt geregeld atleten en kan zo in contact komen met de beste Belgische (en eventueel zelfs buitenlandse) atleten. Kennis op vlak van voeding, technologische vernieuwingen binnen de sport en andere thema’s kan een meerwaarde vormen, maar is geen must.

Ligt een klassieke redactionele rol jou minder, maar wil jij jouw atletiekpassie wel via een andere weg overbrengen? Dan is de functie van social media manager misschien iets voor jou. Via het Instagramkanaal van Atletieknieuws breng je het nieuws via foto en/of video tot bij onze volgers.

Atletieknieuws biedt jou naast een mooie leerschool ook een kleine vrijwilligersvergoeding voor het geleverde werk. Al is het vooral de liefde voor onze sport die aan de basis moet liggen van jouw sollicitatie.

Interesse?

Hebben we je interesse gewekt met bovenstaande omschrijving? Dan volstaat het om jouw motivatie en een korte (sportieve) cv naar info@atni.be te sturen. Wie weet maak je binnenkort deel uit van het ATNI-team!

Tot dan!