De Belgische atleten en begeleiders vertrokken deze ochtend met het vliegtuig naar Lissabon. Met het EK veldlopen staat er dit weekend opnieuw een belangrijk internationaal toernooi gepland. Dankzij jullie steun reisde ook een deel van Atletieknieuws-redactie mee, zodat u niets hoeft te missen van alle actie!

Zondag staat het 26ste EK veldlopen gepland. Het Bela Vista Park in Lissabon ontvangt komend weekend de Europese veldlooptop. 21 Belgische atleten werden geselecteerd voor dit kampioenschap, daarom stuurde Atletieknieuws ook enkele redactieleden mee. Fotograaf Jeroen De Meyer en journalisten Quinten Lafort en Gerben De Backer staan vanaf zaterdag in voor de verslaggeving ter plaatse. Zo staat de parcoursverkenning zaterdagvoormiddag alvast geprogrammeerd, net als enkele interviews daags voor de grote afspraak. Op zondag zelf kunt u uiteraard rekenen op wedstrijdverslagen, actiefoto’s en video-interviews. In de tussentijd kan u ook op ons Instagram-kanaal terecht voor een blik achter de schermen van het EK.

De voorbeschouwingen van de junioren en beloften kan u hier en hier doornemen. Die van de senioren kan u hier bekijken. Het eerste startschot weerklinkt zondag om 10u00 plaatselijke tijd, in België is het dan 11u00.