Het aftellen naar het EK veldlopen in Slowakije is al volop aan de gang. Vrijdagvoormiddag reist de Belgische delegatie via Wenen naar Samorin, enkelen uren later maakt ook een deel van de Atletieknieuws-redactie de verplaatsing naar het wintersportland. Ontdek de komende dagen foto’s, video’s en allerhande verslagen op onze website.

Vorig jaar was de Belgische selectie nog 12 atleten sterk, komende zondag komen zonder ongelukken 16 landgenoten in actie. Reeds om 9 uur zondagvoormiddag weerklinkt het eerste startschot, maar nog voor het zover is nemen we de tijd om uitgebreid vooruit te blikken. Op deze website kon u al terecht voor een voorbeschouwing op de wedstrijd bij de junioren en beloften, morgen sluiten we de previewreeks af met een vooruitblik op de seniorenraces.

Fotograaf Jeroen De Meyer en journalisten Gerben De Backer en Simon Van Glabeke staan vanaf zaterdag in voor de verslaggeving ter plaatse. Zo staat de parcoursverkenning zaterdagvoormiddag alvast geprogrammeerd, net als enkele interviews daags voor de grote afspraak. Op zondag zelf kunt u uiteraard rekenen op wedstrijdverslagen, actiefoto’s en video-interviews.