Vanavond wordt in Birmingham het 17de WK indoor officieel op gang geschoten. Voor België bijt Eline Berings vrijdag de spits af, maar al vanaf vandaag kunt u het gebeuren op de voet volgen dankzij onze verslaggever ter plaatse.

Ruim 600 atleten van meer dan 140 landen trekken de komende vier dagen hun wedstrijdschoenen aan voor dit wereldindoorkampioenschap. De Belgische selectie is zoals voorgaande edities vrij beperkt, maar dat weerhield Atletieknieuws er niet van om een reporter naar Birmingham te sturen. Milan Augustijns zal u tijdens deze vierdaagse verwennen met wedstrijdverslagen van onze Belgische sterkhouders, reacties achteraf maar ook de internationale smaakmakers komen aan bod. “Ik kijk vooral uit naar het Britse publiek waarvan ik sinds Londen weet dat ze een atletiektempel in lichterlaaie kunnen zetten”, aldus Augustijns. “De 60 meter en het polsstokspringen bij de mannen en de horden bij de vrouwen, dat zijn disciplines waar ik specifiek naar uitkijk.” Wat is er tussen al dat internationale geweld mogelijk voor onze Belgische atleten? “Ik verwacht dat ze ons gaan doen vergeten dat de selectie zo piepklein is en wie weet bereikt Berings de finale en bezorgen de Tornados ons een nieuwe medaille.”