Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Stijn Garain (ACP) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De nummer 2 van het CrossCup-eindklassement 2013 bij de mannen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Desastreus, heb nog geen voorbereiding kunnen maken omwille van een hardnekkige achillespeesblessure. Het blijft momenteel bij fietsen en aquajoggen…

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Jammer genoeg nog een groot vraagteken. Een wedstrijdprogramma is niet aan de orde.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Gezien de hardnekkige ontsteking aan mijn achillespezen is het primordiaal terug te kunnen lopen, laat staan dat ik ambities koester voor deze winter. Indien genezing eindelijk ingezet wordt, zal ik nog iets trachten te maken van het BK.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Als Bashir blessure vrij blijft en de volledige CrossCup afwerkt, zie ik hem het eindklassement naar zijn hand zetten. Voor de overige ereplaatsen zie ik een strijd tussen D’Hoedt, Tijtgat, Naert en Lunders. Bekele is voor mij ook het grote vraagteken! In het begin van de winter zie ik Pieter-Jan Hannes ook dicht eindigen, maar deze zal na nieuwjaar waarschijnlijk de korte cross betwisten.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* De revelatie voorspellen is altijd moeilijk. Ik verwacht vooral dat Isaac Kimeli de te kloppen man wordt op de korte cross. Bij de vrouwen ben ik vooral benieuwd hoe Sofie Van Accom haar sterk zomerseizoen verder gaat zetten in het veld.

Dit interview kadert in een samenwerking met MegaSpike: meer info ivm deze veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.