Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Thomas De Bock (HAMM) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De nummer 4 van het BK Veldlopen Korte Cross Mannen 2013,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Bij de aanvang van de voorbereiding op het winterseizoen, opteerden we om een eerste piekmoment te leggen in Roeselare. Daarom zijn we begin september begonnen met de voorbereiding hierop. Die voorbereiding staat dus vooral in het teken van het langere werk.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* In de aanloop naar Roeselare zal ik aan de start staan van de CrossCup Relays en de lange cross in Aalter. Het zal dan snel duidelijk worden hoe het gesteld is met de conditie. Na de examens in januari zal ik naar het Belgisch Kampioenschap toewerken en waarschijnlijk lange & korte crossen met elkaar afwisselen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* In de eerste fase van het veldloopseizoen hoop ik vooral een goede wedstrijd te lopen in de CrossCup van Roeselare en op die manier een ticket voor het EK U23 in de wacht te slepen. Maar daar de selectiecriteria en de concurrentie niet mals zijn, besef ik dat dit geen makkelijke opdracht zal worden.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* De laatste jaren komt er een groep van beloftevolle jongeren met o.a. Naert, Bashir, Hannes & co prominenter naar voor in het veldlooplandschap. Hopelijk slagen zij erin om de progressie die ze afgelopen zomer maakten door te trekken in de CrossCupwedstrijden. Interessant zal ook zijn hoe ‘anciens’ zoals El Hachimi, Tijtgat en De Vulder zich zullen mengen in de strijd. Het ziet er naar uit dat spanning gegarandeerd zal zijn deze winter!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk hierbij in de eerste plaats aan Isaac Kimeli (als in dit geval nog van een revelatie kan gesproken worden). Ik zie hem dan ook hoog eindigen op het Europees kampioenschap in Belgrado. Overigens moet ook Jeroen Hendrikx in staat zijn te verrassen in de verschillende CrossCup-manches. In de eigen trainingsgroep denk ik dat Björn Willems en youngster Joeri Van Driessche – vooral in het tweede deel van het seizoen – een belangrijke rol kunnen spelen in de sterkere bezette regionale veldlopen.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Mijn ploeg bestaat uit een aantal atleten uit mijn trainingsgroep ‘The Yellow Armada’, aangevuld met enkele namen die ik hierboven reeds vernoemde. Met Basemans & Belete hoop ik op EK-punten, terwijl Verhoeven & Goddeeris als beloftevolle vrouwelijke atleten zeker hun steentje zullen bijdragen tot misschien wel een mooi resultaat bij MegaSpike.

De MegaSpike-ploeg van Thomas bestaat uit:
>> Mannen: Jeroen Hendrikx (LOOI – 13m), Dries Basemans (DCLA – 13m), Thomas De Bock (HAMM – 11m), Björn Willems (HAMM – 3m) & Joeri Van Driessche (HAMM – 1m)
>> Vrouwen: Almensh Belete (VAC – 25m), Imana Truyers (AVT – 14m), Astrid Verhoeven (LEBB – 5m), Jana Goddeeris (KAAG – 4m) & Eva Van de Mergel (HAMM – 1m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be