Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Stijn De Vulder (ACG) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De nummer 8 van het BK veldlopen 2013 bij de mannen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Na een geslaagd maar kort zomerseizoen met een verbetering van mijn tijden op 5 & 10km (14’01 + 29’33”) ben ik door omstandigheden later aan de voorbereiding van het winterseizoen kunnen beginnen. Ik nam namelijk mijn ouderschapsverlof op en startte in juni met de bouw van ons huis. Gezien ik de meeste werken zelf verricht, kost dit tijd en energie. Ik liep eind augustus en september enkele stratenlopen en trails om toch wat ritme te houden. Ondertussen ben ik al enkele weken bezig, maar de focus ligt vooral op het duurvermogen met veel trage kilometers op het programma.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* In overleg met de trainer Marnix (Vandewattijne) hebben we een wedstrijdschema opgesteld: alle manches van de CrossCup staan op het programma, op zich al tamelijk zwaar als je het mij vraagt. Als extraatjes houden we het daarom bij een zeldzame uitstap naar enkele regionale crossen zoals Deinze & Oudenaarde.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik probeer mijn niveau van vorig seizoen te evenaren. Beter doen dan een 8ste plaats in de eindstand van de CrossCup is een doel op zich. Het geeft een boost als je in het vizier of zelfs in de buurt van de toppers kunt lopen. Plus dat het een positief effect heeft op het zomerseizoen, hier worden we alleen maar sterker van! Hopelijk kan ik een regelmatig seizoen draaien!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Ik denk dat de concurrentie zeker niet stilgezeten heeft en dat er een boeiend winterseizoen aan komt. Enkele atleten die de winter vorig jaar misten door blessures, zullen sterker terug komen. D’Hoedt & Bashir zullen sterk zijn, maar ik verwacht dat beide heren geen cadeaus zullen krijgen van PJ Hannes, Naert & Tijtgat.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik verwacht dit seizoen een sterke Jeroen Hendrikx & Thomas De Bock. Als ze de progressie van deze zomer doortrekken naar de cross zal dit enkele knappe prestaties opleveren!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Om in de prijzen te vallen, volg ik de uitslagen van de vrouwen te weinig op. Hopelijk vallen mijn keuzes dan ook een beetje mee!

De MegaSpike-ploeg “Allesboné” van Stijn bestaat uit:
>> Mannen: Jeroen D’Hoedt (OEH – 21m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 13m), Mathijs Casteele (KKS – 13m), Jonas Roels (EA – 7m) & Jan Petralia (AVMO – 3m)
>> Vrouwen: Barbara Maveau (AVR – 21m), Karen Van Proeyen (ROBA – 11m), Astrid Verhoeven (LEBB – 5m), Marieken Verhaeghe (DCLA – 4m) & Jana Vandepoele (AVR – 2m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be