Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Steven Casteele (KKS) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De eindwinnaar van de CrossCup 2013 bij de juniores mannen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Mijn voorbereiding is redelijk goed verlopen. Ik ben wat vroeger gestopt met het zomerseizoen zodat ik vroeger kon beginnen met de opbouw richting de winter.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik heb nog maar een wedstrijdplanning tot de CrossCup in Roeselare. Voor Roeselare doe ik enkel de Relays in Gent en de CrossCup in Mol bij de senioren.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het zal wat aanpassen zijn nu de wedstrijden een afstand van 10km hebben. Maar ik zou mij toch graag af en toe eens tonen tussen de grote jongens, maar met een seizoen vol regelmaat ben ik ook tevreden. Daarnaast hoop ik ook op een selectie voor het EK Veldlopen in Belgrado, waar ik nog éénmaal bij de juniores mag uitkomen;

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Ik weet niet wat ik moet verwachten van mijn tegenstanders gezien de overstap naar de seniores(afstand) en wie mijn nieuwe concurrenten zullen zijn in de wedstrijd.
Mijn pronostiekje voor de CrossCup-eindstand: 1) Koen Naert; 2) Abdi Bashir; 3) Jeroen D’Hoedt; En bij de vrouwen: 1) Almensh Belete; 2) Veerle Dejaeghere; 3) Zenobie Vangansbeke;

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk dat Koen Naert een goed seizoen zal hebben. Hij heeft vorig jaar zijn seizoen heel mooi afgesloten met een Belgische titel en zijn zomer seizoen was ook heel goed. Hopelijk zien we ook Jeroen D’Hoedt terug vooraan in de crossen. Bij de vrouwen verwacht ik dat Zenobie Vangansbeke het gat zal verkleinen met Veerle Dejaeghere.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Ik weet niet wat ik moet verwachten van mijn ploegje. Hopelijk terug iets beter dan vorig jaar!

De MegaSpike-ploeg “AC Fazant” van Steven bestaat uit:
>> Mannen: Koen Naert (EA – 21m), Mathijs Casteele (KKS – 13m), Ali Hamdi (GRIM – 12m), Steven Casteele KKS – 10m) & Lukas Van Assche (VAC – 10m)
>> Vrouwen: Zenobie Vangansbeke  (ACME – 19m), Louise Carton (HCO – 8m), Astrid Verhoeven (LEBB – 5m), Charlotte Dewilde (KKS – 1m) &  Laura Van Havere (HAMM – 1m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be