Ethiopië begint meer en meer te knabbelen aan de achterstand die ze hebben op de marathon op hun buurland Kenia. Ook in de 11e marathon van Düsseldorf werd vandaag duidelijk dat de Ethiopische lange afstandslopers meer en meer de fakkel aan het overnemen zijn. Zowel bij de mannen als de dames was er een Ethiopische winnaar.

Dereje Debele Tulu kon aan het feest bij de heren. De Ethiopiër deed dat in een nieuw persoonlijk – en parcoursrecord van 2u07’48″. Het zilver was voor de Keniaan Pius Oudoro (2u08’17″) en de derde podiumplek ging naar Duncan Koech (2u09’10″). Beste Duitser was Marcin Blazinski met 2u14’45″, tevens de beste Duitse jaarprestatie). Toploper Duncan Kibet, parcoursrecordhouder in de marathon van Rotterdam, had zich geblesseerd na zijn haaswerk in Seoul en kwam niet aan de start in Düsseldorf.

Bij de vrouwen was er winst voor Melkam Gisaw. Zij finishte met 2u26’45″ eveneens voor een Keniaanse, Rebecca Chesire (2u27’52″). De derde stek ging naar de Poolse Agnieszka Ciolek-Mierzejewski (2u33’36″).