Gisteren en vandaag worden in de verschillende provincies gestreden om de provinciale titels. Gisteren mochten zich al velen de kampioen van hun provincie noemen. Vandaag komen daar nog ongeveer evenveel bij. Wij proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de belangrijke prestaties vandaag.

Kjell De Hondt - Foto: Tomas Sisk
Kjell De Hondt – Foto: Tomas Sisk

PK Vlaams-Brabant – Autoritaire Garain en Grobbel
Bo Brasseur won bij de cadetten op de 200m in 25.81. Daarmee was ze – op juniore Inge Bellemans na – sneller dan alle andere dames vandaag. Scholier Arne Van Opstal begon zijn seizoen sterk met een tijd 52.05 op de 400m. Bij de senioren werd het op die afstand een felbevochten strijd tussen Nicky Coemans (50.30) en Bert Pluym (50.34).

Kjell De Hondt won de provinciale titel op de 1500m in 4’04.51 in een spurt voor Niels Van Slagmuylders (4’04.74). Stijn Garain mocht het zegegebaar maken op de 5000m na een eenzame race. Dit was ook te zien in de uitslag want hij had zo’n 40 seconden voorsprong op de tweede.  Scholier Jens Pardon sprong een mooie 6m30 ver. Cato Grobbel won met 14.26m het kogelstoten bij de scholieren, maar liefst 3 meter verder dan de tweede.

De volledige uitslag kan je hier bekijken.

 

 

  PK West-Vlaanderen  – Alexander Doom haalt Eyof-limiet Charlotte Tahon paktte vandaag de sprinttitels in West-Vlaanderen met 12.47 (in de reeksen) en 25.28! Scholier Alexander Doom liep op de 400m een zeer knappe tijd van 49.03 op de piste van zijn club AVR. Dit is meteen goed voor een ticket voor het Eyof in Utrecht! Manon Depuydt zorgde bij de scholieren ook voor dubbel goud op de 100 en 200m . Orphée Depuydt was de beste juniore op de 100m en pakte de titel.  Junior Dimitri Dejonckheere  won vandaag op de 1500m goud, na gisteren al de 800m te hebben gewonnen. Bart Maene won de 5000m. Jarne Duchateau, die al zeker is van deelname aan WK voor scholieren en Eyof, won het speerwerpen.  Maxim Sanctorum overschreed in het verspringen de 7m-grens en won hiermee de titel.  Meer info vind je hier. De volledige uitslag kan je hier bekijken.   PK Oost-Vlaanderen – Jan Van Den Broeck begint goed aan zijn seizoen 

Jan Van Den Broeck - Foto: Jasper Jacobs
Jan Van Den Broeck – Foto: Jasper Jacobs

Jan Van Den Broeck is zijn seizoen goed gestart vandaag in Beveren. De 800m-loper startte met een 400m. Die afstand werkte hij af in een tijd van 48.75. Een knappe tijd voor de atleet van Topsport Defensie, zeker als je weet dat hij dit indoorseizoen niet onder de 50″ raakte. Zijn clubgenote Mariska Parewyck pakte de dubbel. Zij won na gisteren de 400m, nu ook de 800m solo in 2.10.  Eerstejaars Pieter Claus legde verrassend beslag op de eerste plaats op de 1500m, voor gedoodverfde favoriet Thomas de Bock. Judith Dillens won na 80mH gisteren, ook 100m vandaag bij de cadetten. Chloë Beaucarne won ook na horden gisteren vandaag 100m (12″31) voor clubgenote Laurence Lobbens. Justien Grillet won na gisteren de 100mh, net als Chloë de 100m.. Bij senioren beging Axelle Dauwens een valse start in de reeksen. De finale werd gewonnen door Esther Van Den Hende voor  Rutjens en Gharafi. Jolien Boumkwo dubbelde met winst op het kogelstoten en in het discuswerpen. Timothy Herman sloot het kampioenschap af in Beveren met een worp van 71m87 met de speer, natuurlijk goed voor een ruime overwinning.  De uitslagen uit Beveren vind je hier.  

  PK Antwerpen – Veel atleten behalen de dubbel Jente Bouckaert  heeft de 400m in Lier gewonnen en mag zich Antwerps kampioen heten. Sofie Daelemans pakte na haar gouden medaille gisteren in Merksem, vandaag nog 2 keer goud op de 100 en 200m. Mats Lunders soleerde op de 1500m naar winst in zijn thuishaven. Elise Mehuys behaalde ook de dubbel vandaag met 2 maal goud op 100 en 200m. Eerstejaarscadet Dries Peeters liep  na zijn sterke 200m gisteren een zeer sterke tijd van 52”78 op de 400m. Als eerstejaarscadet kan dat tellen… Renée Eykens zet haar mooie indoorseizoen verder met een overwinning op de 800m in 2.10. Sofie Van Accom won na gisteren de 1500m vandaag ook de 800. Hordeloper en atleet van atleet van Atletiek Vlaanderen Stef Vanhaeren is vandaag zijn seizoen begonnen met een tijd van 51″82 op zijn nummer, de 400m horden. Daarmee pakte hij natuurlijk de Antwerpse titel mee naar huis. Meer info over PK in Antwerpen vind je hier. De uitslagen uit Lier vind je hier.  

  PK Limburg – Jeroen Hendrikx toont uitstekende vorm met 2 titels in halfuur  Jeroen Hendrikx is vandaag Limburgs kampioen geworden op de 1500m en de 5000m één week voor het BK 10.000m in Duffel. De atleet van Rik Ceulemans was zo in één uur twee provinciale titels rijker, want hij won de 1500m in 4.02.55 en goed half uur later maakte hij nog meer indruk in de 5000m. Zeven ronden vóór het einde snelde hij weg, op trainingsmakker Geert Maes na dubbelde hij het hele deelnemersveld met een tijd van 14.39.20. Meer info over PK in Limburg vind je hier.

    Tweet vandaag zelf ook mee Gebruik deze hashtags: #pkapen #pkbrab #pklimb #pkov#pkwv