Bashir werd op het modderig parcours in Stene 2de op het BK veldlopen achter Koen Naert. - Foto: Jorgen Lammens
Bashir werd op het modderig parcours in Stene 2de op het BK veldlopen achter Koen Naert. – Foto: Jorgen Lammens

Bashir Abdi, atleet bij Atletiek Vlaanderen, komt vannacht aan de start op de prestigieuze Payton Jordan Invitational in het Amerikaanse Stanford. De Belg van Somalische afkomst gaat van start op zijn eerste 10.000m van het jaar. Vorige week opende Abdi zijn zomerseizoen met 13:30.91 op de 5000m, waarmee hij op een seconde van zijn PR bleef steken.

In het Californische Stanford gaat Abdi voluit voor de WK-limiet op de 10.000m (28.04.51). Met op de Payton Jordan Invitational traditiegetrouw één van de sterkste deelnemersvelden dit voorjaar, zijn de omstandigheden alvast ideaal. De Nederlander Abdi Nageeye, en goede vriend van Abdi, komt er eveneens aan de start. Bij de dames trekt ook zijn Nederlandse collega Adrienne Herzog de spikes aan.

Een (Engelstalige) voorbeschouwing van de 10.000m lees je hier.

De 10.000m in Stanford gaat van start om 21u45 lokale tijd (6u45 maandagochtend bij ons).