Vandaag en morgen staan de provinciale kampioenschappen op de kalender. Wij maakten een verslag van dag 1 in de Vlaamse provincies. Vandaag kwamen onder meer Cedric Nolf, Justien Grillet, Ali Hamdi en Jurgen Verbrugghe in actie. Lees de verslagen hieronder.

PK West-Vlaanderen – Cedric Nolf begint aan seizoen 

Meerkamper Cedric Nolf begon vandaag aan zijn outdoorseizoen. De West-Vlaming begon met een 100m in 10″97, waar hij Lars Herreman moest voorlaten. Hij sprong bovendien 1m90 hoog in Kortrijk.  Lars behaalde ook de titel op de 100m in een sterke 21″47.  Jurgen Verbrugghe won het kogelstoten in West-Vlaanderen na zijn scheur in de kuitspier. Ook kroonde Jurgen zich tot kampioen in de discuskooi. Er viel ook nog een knappe prestatie van de Belgische kampioen veldlopen, Louise Carton, bij de junioren te noteren. Zij won de 3000m in 9’47”86.   (voor meer info, kijk hier)

De uitslagen uit Kortrijk vind je hier.

 

PK Oost-Vlaanderen – EYOF-limiet voor Deinzese Beaucarne

Chloë Beaucarne opweg naar de eyof-limiet. Foto: Ruben Van den Berghe
Chloë Beaucarne opweg naar de eyof-limiet. Foto: Ruben Van den Berghe

Veel wind, koude temperaturen en enkele stevige buien zorgden er voor dat het leveren van topprestaties op de Lebbeekse piste moeilijk werd. Toch zagen we een EYOF-limiet sneuvelen op de hoge horden.

De dames mochten vandaag al hun wedstrijden over de hordes afwerken en er kwam heel wat mooi volk voor deze nummers richting Lebbeke. Bij de cadetten zagen we één van de revelaties van deze winter, Judith Dillens, de 80mH winnen. Bij de scholieren dames ging het er echter nog sneller aan toe. Topsportschool-studente Chloë Beaucarne legde de 100mH af in 14″06 en voldoet hiermee aan de richtprestatie voor de EYOF in Utrecht. Van een deelname aan dit internationaal tornooi is ze echter nog niet helemaal zeker vermits er op elk nummer slechts één atleet wordt uitgezonden. Ook de limiet voor het WK u18 (13″90) lijkt in betere weersomstandigheden geen onmogelijke opdracht. Justien Grillet waagde zich ook aan de horden en haalde relatief makkelijk de titel binnen. Al liep het nog bijna mis toen ze de laatste horde wel erg hard raakte. Ook bij de senioren kregen we met Esther Van Den Hende een stevige winares, zij haalde het in deze wedstrijd voor Ella De Maitre.

Alle uitslagen van het PK in Lebbeke vind je hier.

 

PK Vlaams-Brabant – Hamdi pakt titel op 800m  

Sigrid soleerde zoals verwacht naar de titel. - Foto: Tomas Sisk
Sigrid Vanden Bempt soleerde zoals verwacht naar de titel in Vlaams-Brabant. – Foto: Tomas Sisk

Francois Laurens werd vandaag in Huizingen provinciaal kampioen. Op zich niet te verwonderen, maar hij werkte de 100m wel zomaar even af in 11.08, een sterke prestatie! Ali Hamdi kroonde zich vandaag in Huizingen tot Vlaams-Brabantse kampioen op de 800m. De ervaren Sigrid Vanden Bempt pakte bijzonder makkelijk de titel op de 1500m en Kim Geypen won de 3000m.

Alle uitslagen uit Huizingen vindt je hier.

 

PK Antwerpen – Stuart Dutamby valt op 

– In Antwerpen was vooral Stuart Dutamby indrukwekkend. De Beerschot junior snelde naar 10.76 in de reeksen. Sofie Daelemans snelde naar de overwinning op de 400m bij de senior dames in 56.68. Remco Goetheer zorgde voor de betere werpprestatie door de overwinning te behalen in het kogelstoten met 15m78. Ook Matthias Quintelier won vlot bij de scholieren met 15m94. Wim Marynissen klom als enige boven de 2m met 2m01. Jolien Leemans leverde in het verspringen met 5m72 de beste prestatie af. Op de 800m maakte scholier Arno Nackaerts indruk door vanuit de eerste reeks solo naar de overwinning te lopen met 2’02″33. Hiermee hield hij Joppe Geluykens (2’03″64) van het goud. Junior Stijn Baeten was wel de snelste met 1’55″89. Op de 200m trok Yahnick Lossie aan het langste eind met 22″39. De beste hinkstapspringster van de dag was cadet Lio Mortiers met 11m31.

Alle uitslagen uit Merksem vind je hier.

PK Limburg – Niels Pittomvils begint goed aan seizoen

In Limburg kwam vandaag meerkamper Niels Pittomvils in actie. Hij pakte de overwinning op de 100m. Meer informatie over dag 1 van het PK Limburg vind je hier.

 

Tweet vandaag en morgen zelf ook mee

Gebruik deze hashtags:

#pkapen #pkbrab #pklimb #pkov#pkwv