De weergoden waren onze atleten dit weekend niet goed gezind. Zaterdag en zondag daalden de temperaturen, stond er vaak een onaangenaam koude wind, en kregen we zelfs verschillende regen- en zelfs hagelbuien. Vele atleten bleven dus ook verstokt van hun beste niveau. Maar toch zagen we ook al enkele mooie en beloftevolle prestaties. We geven een kort overzichtje van de beste junioren- en seniorenprestaties van dit weekend.

De grootste uitschieter kwam er ongetwijfeld van Matthias Quintelier, die in z’n eerste outdoorwedstrijd meteen 17m97 ver stootte, een evenaring van het Belgische juniorenrecord van Ilya Defère, die zelf tot 16m69 kwam. De WK-limiet voor junioren in het kogelstoten staat op 18m68, nog zo’n 70cm verder. Bij de dames kwam de betere werpprestaties van junior Babette Vandeput, die een stevige 47m30 liet optekenen en  Katelijne Lyssens, die haar discus 48m48 ver liet landen. Emiel Verdonck ging als enige hoogspringer over twee meter met 2m03 en leverde daarmee de betere springprestatie.

Ook voor de lopers geen al te beste omstandigheden. Zeker sprinters verkiezen iets warmer weer. Op de halve baanronde ging Nenah Coninck een strijd aan met Marlien De Jans en een stevige tegenwind. De Coninck haalde het in 24″65, De Jans wist nog net onder de 25 seconden te duiken met 24″97. Nog in Oost-Vlaanderen maakte Michael Rossaert een goede beurt met een tijd van 48″00 op de 400m.

Bij de afstandsnummers kwamen de lichtpuntjes van Renée Eykens en junior Dries De Smet, beide op de 800m. Renée liep na haar gebruikelijke solo over de meet in 2’04″75, Dries liep naar 1’52″99. Nog bij de junioren zorgde Emma Van Laer dan weer voor de beste hordeprestatie van het weekend. Op de 400mH liep ze opgejaagd door een aandringende Rani Baillievier naar 61″19, Rani eindigde in 61″70. De WK-limiet in deze discipline staat op 58″81.