Home » Nieuws » Nationaal » Goede banen voor Claes en Jonathan Borlée, geen geluk voor Kevin Borlée
Kevin Borlée - Foto: Jeroen De Meyer

Goede banen voor Claes en Jonathan Borlée, geen geluk voor Kevin Borlée

Jonathan Borlée heeft met zijn sterke chrono in de halve finales van de 400 meter een mooie baan afgedwongen voor de finale vrijdagavond. Hij krijgt baan vier, broer Kevin Borlée de ongelukkige baan één. Hanne Claes start vanuit baan zeven in de finale van de 400 horden.

De beste vier banen worden traditiegetrouw willekeurig onder de snelste vier atleten verdeeld, de andere banen onder de andere vier finalisten. Jonathan Borlée krijgt in baan vier de Britse superfavoriet Matthew Hudson-Smith in zijn nek, die vanuit baan drie start. Kevin Borlée heeft voor de zoveelste keer de pech om vanuit baan één te moeten starten. In de halve finales zette hij nog de vijfde tijd neer.

Hanne Claes liep in de halve finales de traagste tijd van de acht finalisten, maar kende meeval bij haar baanindeling. Hordelopers lopen doorgaans liever aan de buitenkant, omdat de scherpe bochten in de binnenbanen hen in de problemen brengen. Claes kan dus niet klagen met baan zeven.

Geef een reactie