De Belgian Cheetahs hebben zich voor het vierde jaar op rij kunnen plaatsten voor de finale van een mondiaal kampioenschap. Naomi Van den Broeck opende met de zesde tijd. Imke Vervaet schoof twee plaatsen op. Vervolgens hield Hanne Claes de plaats vast en Helena Ponette maakte het af door als derde over de meet te komen. Door de diskwalificatie van de Amerikanen werd het kwartet nog tweede in hun reeks.

De 4x400m aflossingen bij de dames mag traditioneel het WK afsluiten. Het wordt alvast een afsluiter met een Belgisch tintje want de Belgian Cheetahs hebben zich kunnen plaatsen voor de finale.

Als startloopster was er Naomi Van den Broeck die voor het eerst dit WK in actie kwam. Zij gaf rond de zesde positie de stok door aan Imke Vervaet. Vervaet won plaatsen en bracht Hanne Claes als vierde in beweging. De halve finaliste op de 400m horden liep een sterk eindstuk en zat de top drie op de hielen. Helena Ponette zorgde tot slot dat het rechtstreeks finaleticket binnen was. Ze rukte nog op naar de derde plaats en finishte na landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in 3’23″63.

De Verenigde Staten werden even later uit de uitslag geschrapt waardoor België opschuift naar plaats twee. Ze zien meteen ook een sterke tegenstander uitvallen en trekken met de vierde tijd naar de finale. Nederland, ook geplaatst voor de finale, kon verrassend al rekenen op Femke Bol in de reeksen. Onze noorderburen toverden nog een verrassing uit hun hoek: Lieke Klaver neemt zo dadelijk de finale van de 4x100m voor haar rekening.

SPLITS:
Naomi Van den Broeck: 51″90
Imke Vervaet: 50″51
Hanne Claes: 50″97
Helena Ponette: 50″25