Home » Nieuws » Nationaal » Pieter Claus: “Met huidige lichting in België zal limiet niet volstaan voor plaatsje in Berlijn”
Foto: Peter Wagemans

Pieter Claus: “Met huidige lichting in België zal limiet niet volstaan voor plaatsje in Berlijn”

Pieter Claus was vorige week op de IFAM Outdoor goed voor een nieuw PR op de 1500m. Met 3’38”71 werd hij de tweede Belg na Tarik Moukrime. Claus, die sinds dit schooljaar lesgever is, dook zo voor het eerst onder 3’39. Vandaag komt hij op de Putbos Memorial Léon Buyle Meeting in actie op de dubbele baanronde.

Pieter Claus kwam dit seizoen al drie keer in actie. Zijn seizoen opende hij in Herentals door de 800m te winnen tegen onder andere Pieter Sisk, Pieter-Jan Hannes en Robin Hendrix. Vervolgens bezorgde hij zijn club EA broodnodige punten op de Interclub door zowel de 800m als de 4x400m voor zijn rekening te nemen. EA zou aanvankelijk niet stijgen naar de hoogste afdeling, maar door een fout kreeg de club een hogere score én een bijhorend ticket naar de hoogste afdeling.

Daarna volgde de eerste grote afspraak met de IFAM Outdoor waarin Claus, in zijn gekende stijl, achterin het pak begon om stelselmatig naar voor te trekken. Een snelle slotronde resulteerde in zijn beste tijd ooit. Zijn PR zal zo geen twee kaarsjes kunnen uitblazen in juli.

“Ik kan niet klagen hé. Een PR in mijn eerste snelle race. Daar mag een mens al eens tevreden mee zijn. Het is een mooie test met het oog op komende zomer, maar ook een indicatie dat ik goed bezig ben. Een zoveelste pluim op de hoed van mijn trainer Raymond Van Paemel dus”, vertelde Claus.

Pieter Claus liep vorig jaar zijn PR op de dubbele baanronde in Lokeren – Foto: Peter Wagemans

“Ik geef sinds september het vak Engels in het middelbaar. Ik werk niet voltijds, maar drie vierde, waardoor ik me ook kan focussen op het lopen. Ik kan alvast zeggen dat ik er niet trager door word! Ik kom met mijn nieuw PR in de buurt van de EK-limiet, maar daarop wil ik me echt niet vastpinnen. Het zou mooi zijn om die limiet te behalen, maar daarmee ben je in ons land tegenwoordig niks. Het zal sneller moeten gaan dan die gevraagde 3’38”10. Uiteraard denk ik wel eens aan die chrono, maar ik weet evengoed dat als ik openlijk uitkom om naar het EK te willen dat veel mensen achteraf zullen zeggen dat ik gefaald heb, of té ambitieus was. Dan blijf ik liever in stilte werken de komende weken en maanden in de hoop dat een eventuele uitschieter mogelijk is”, voegde de 25-jarige atleet toe.

Vandaag komt Claus in actie in Oordegem voor de Putbos Memorial Léon Buyle Meeting. In Oordegem is hij niet de enige grote naam vandaag. Jonathan en Dylan Borlée staan op de startlijst van de 200m in het gezelschap van Robin Vanderbemden en Jonathan Sacoor. Hanne Claes doet opnieuw een poging om een snelle 400m horden te lopen, net zoals Tuur Bras en Dylan Owusu. Margo Van Puyvelde loopt dan weer haar eerste race mét horden van het jaar. Kortom: genoeg redenen om naar Oordegem af te zakken!

Het programma kan u hier vinden.

De live-results kan u hier raadplegen.