Pieter Claus was vorige week op de IFAM Outdoor goed voor een nieuw PR op de 1500m. Met 3’38”71 werd hij de tweede Belg na Tarik Moukrime. Claus, die sinds dit schooljaar lesgever is, dook zo voor het eerst onder 3’39. Vandaag komt hij op de Putbos Memorial Léon Buyle Meeting in actie op de dubbele baanronde.

Pieter Claus kwam dit seizoen al drie keer in actie. Zijn seizoen opende hij in Herentals door de 800m te winnen tegen onder andere Pieter Sisk, Pieter-Jan Hannes en Robin Hendrix. Vervolgens bezorgde hij zijn club EA broodnodige punten op de Interclub door zowel de 800m als de 4x400m voor zijn rekening te nemen. EA zou aanvankelijk niet stijgen naar de hoogste afdeling, maar door een fout kreeg de club een hogere score én een bijhorend ticket naar de hoogste afdeling.

Daarna volgde de eerste grote afspraak met de IFAM Outdoor waarin Claus, in zijn gekende stijl, achterin het pak begon om stelselmatig naar voor te trekken. Een snelle slotronde resulteerde in zijn beste tijd ooit. Zijn PR zal zo geen twee kaarsjes kunnen uitblazen in juli.

“Ik kan niet klagen hé. Een PR in mijn eerste snelle race. Daar mag een mens al eens tevreden mee zijn. Het is een mooie test met het oog op komende zomer, maar ook een indicatie dat ik goed bezig ben. Een zoveelste pluim op de hoed van mijn trainer Raymond Van Paemel dus”, vertelde Claus.

Pieter Claus liep vorig jaar zijn PR op de dubbele baanronde in Lokeren – Foto: Peter Wagemans

“Ik geef sinds september het vak Engels in het middelbaar. Ik werk niet voltijds, maar drie vierde, waardoor ik me ook kan focussen op het lopen. Ik kan alvast zeggen dat ik er niet trager door word! Ik kom met mijn nieuw PR in de buurt van de EK-limiet, maar daarop wil ik me echt niet vastpinnen. Het zou mooi zijn om die limiet te behalen, maar daarmee ben je in ons land tegenwoordig niks. Het zal sneller moeten gaan dan die gevraagde 3’38”10. Uiteraard denk ik wel eens aan die chrono, maar ik weet evengoed dat als ik openlijk uitkom om naar het EK te willen dat veel mensen achteraf zullen zeggen dat ik gefaald heb, of té ambitieus was. Dan blijf ik liever in stilte werken de komende weken en maanden in de hoop dat een eventuele uitschieter mogelijk is”, voegde de 25-jarige atleet toe.

Vandaag komt Claus in actie in Oordegem voor de Putbos Memorial Léon Buyle Meeting. In Oordegem is hij niet de enige grote naam vandaag. Jonathan en Dylan Borlée staan op de startlijst van de 200m in het gezelschap van Robin Vanderbemden en Jonathan Sacoor. Hanne Claes doet opnieuw een poging om een snelle 400m horden te lopen, net zoals Tuur Bras en Dylan Owusu. Margo Van Puyvelde loopt dan weer haar eerste race mét horden van het jaar. Kortom: genoeg redenen om naar Oordegem af te zakken!

Het programma kan u hier vinden.

De live-results kan u hier raadplegen.

14 REACTIES

 1. adidas superstar white tumblr

  Howdy fantastic website! Does running a blog similar to this take a massive amount work? I’ve virtually no expertise in coding but I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any suggestions or techniques for new blog owners plea…

 2. adidas sliders jd

  Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any…

 3. cheap nfl football jerseys for sale

  Hello! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 4. adidas superstar weave amazon

  I was wondering if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot…

 5. 搿嵃 氚表檾鞝?鞐劚 鞚橂

  의 차풀테펙 골프클럽(파71·7330야드)google_adset(‘Web_Sub_view_in_200x200′,’C’);▲미국프로골프(PGA) 투어, 유러피언프로골프(EPGA)투어, 일본프로골프투어(JGTO), 아시안 투어, 남아프리카공화국의 선샤인 투어, 호주프로골프투어 등 6단체가 공동 주관▲컷오프가 없고 65명 출전▲SBS골프, 오전 4시부터 생중계▲셔방카 샤르마(사진=PGA)◇2라운드 주요 선수 성적(3일)1.

 6. cody whitehair jerseys

  la petición en el Parlamento nacional y ha recordado que el Gobierno sigue pendiente a dar respuesta a la veintena de preguntas parlamentarias presentadas por su grupo sobre la situación de la línea férrea en León.

 7. nike air force high suede

  ” el periodo ejecutivo en el que se exigirá su importe por la vía de apremio, con los recargos que procedan, intereses de demora hasta la fecha de su ingreso y costas que resulten.”

Reacties zijn gesloten.