Home » Nieuws » Nationaal » Dieter Kersten moet geblesseerd streep trekken door EK cross
Foto: Jeroen De Meyer

Dieter Kersten moet geblesseerd streep trekken door EK cross

Dieter Kersten heeft een overbelastingsblessure aan het schaambeen. De nummer tien van het EK veldlopen voor beloften vorig jaar schrapt het EK van dit jaar in Slowakije definitief van zijn planning.

“Het is een overbelasting op het schaambeen, dus eigenlijk het begin van een stressfractuur”, doet Kersten zijn verhaal. “Gelukkig was ik er relatief snel bij en zou ik maar twee à drie weken alternatief moeten trainen, maar bovenop de achterstand die ik al opliep door mijn lichamelijke problemen deze zomer, wordt het effect dubbel zo zwaar.”

De poulain van Karel Lismont verwacht eind oktober weer met de serieuzere looptrainingen te kunnen beginnen. “De CrossCups van Gent en Mol doe ik zeker niet mee. Die van Roeselare doe ik waarschijnlijk om te kijken hoever ik sta, maar de ambitie om naar het EK te gaan heb ik opgeborgen.” De belofteploeg voor het EK is bij deze onthoofd. Of er nog een ploeg zal worden uitgezonden, is maar zeer de vraag.

Na nieuwjaar hoopt Kersten er weer helemaal te staan. “Hopelijk kan ik dan de resterende manches van de CrossCup nog met een goed gevoel afwerken.”

Geef een reactie