Voor marathonloper Dieter Kersten is 2022 in mineur begonnen. De 25-jarige atleet verlaat morgen vroegtijdig een trainingsstage in Kenia nadat een MRI-scan een breuk aan het heiligbeen aan het licht bracht. Eventuele marathonplannen in het voorjaar lijken daardoor ook in het water te vallen. 

Dieter Kersten ziet zijn trainingsplannen gedwarsboomd door een rugletsel. De marathonloper trok vorige week in het gezelschap van onder meer Isaac Kimeli en Simon Debognies naar Iten in Kenia voor een trainingsstage. Die stage komt echter vroegtijdig ten einde voor Kersten. Door pijn aan de rug onderging hij ter plaatse een MRI-scan. Die bracht een breuk in het heiligbeen aan het licht.

Kersten vliegt door die blessure morgen al terug naar België om er aan zijn revalidatie te beginnen. Het rugletsel is een bittere pil voor de man die vorig jaar voor het snelste Belgische marathondebuut ooit tekende. Op de olympische marathon in Sapporo moest Kersten vrede nemen met de 59ste stek. Sindsdien kwam hij nog één keer in actie met een negende plaats op de CrossCup in Mol. De komende weken moeten uitwijzen hoe het voorjaar van de atleet er zal uitzien. Een voorjaarsmarathon lijkt door de ernst van de blessure niet meteen aan de orde.