Het WK voor junioren is alvast twee Belgen rijker. Zaterdagavond vloog Ylio Philtjens in het Duitse Diefflen met veel overschot over de WK-limiet. De 18-jarige polsstokspringer zal in Lima ook het gezelschap krijgen van Ides Verhulst. De speerwerper van ACW plaatste zich eerder deze week in Herentals al dankzij een worp van 70m10. 

De junioren hebben de afgelopen week van zich laten horen. Eerst was er Lola Lepère die op het BK voor studenten met haar polsstok exact de gevraagde hoogte sprong. Ondertussen staat de teller alweer wat hoger. Op de vaste 1 mei meeting in Herentals zorgde Ides Verhulst voor een exploot in zijn laatste poging. De nummer 8 van het EK voor junioren van vorig jaar, kegelde zijn speer voor het eerst voorbij de 70m. Zijn 70m10 is voldoende om deze zomer het Europese toneel in te ruilen voor het mondiale.

Zaterdagavond was het de beurt aan Ylio Philtjens om te pronken. Op een dorpsplein in het Duitse Diefflen werkte de jonge atleet een sterk concours af. Eerst voldeed hij bij zijn eerste poging aan de WK-limiet van 5m20. Daarna liet hij de lat met 10 centimeter verhogen waardoor hij met de WK-limiet én een nieuw PR huiswaarts mocht keren. Philtjens verstevigt zo zijn vierde plaats op de Belgische ranking aller tijden bij de junioren.

Het WK voor junioren vindt plaats van 27 t.e.m. 31 augustus in Lima, Peru.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in