Philip Milanov en Nafi Thiam mochten vandaag de ‘Gouden Spike’ in ontvangst nemen. Zij werden door de Belgische atletiekfederatie verkozen tot atleet en atlete van het jaar. Milanov wordt zo nog maar eens beloond voor zijn zilveren medaille op het WK in Peking. Thiam neemt de trofee al voor de derde keer op rij mee naar huis.

Milanov won overtuigend, wat hij had maar liefst meer dan vijftig punten voorsprong op Thomas Van Der Plaetsen, die vorig jaar nog won. Jonathan Borlée strandde op de derde plaats. Bij de vrouwen ging de ‘Zilveren Spike’ naar hordeloopster Anne Zagré. Axelle Dauwens legde beslag op de derde plaats.

Nafi Thiam - Foto: Jasper Jacobs
Nafi Thiam – Foto: Jasper Jacobs

De prijs voor ‘Revelatie van het seizoen’ ging naar Isaac Kimeli bij de mannen en Louise Carton bij de vrouwen. De twee beloftevolle halve fondlopers krijgen daarmee nog een extra boost voor het Europees kampioenschap veldlopen van volgend weekend in Frankrijk. Zoals verwacht wonnen de Belgian Tornados de prijs voor ‘Ploeg van het Jaar’. De drie broes Borlée en Julien Watrin slepen zo alweer een mooie prijs in de wacht.

Binnenkort kan u ook nog genieten van enkele interviews met de laureaten. Als je graag nu al wat foto’s of filmpjes wil zien, voeg ons dan snel toe op Snapchat (Atletieknieuws) en neem een kijkje bij ons ‘Verhaal’.