Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Koen Naert (RESC) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De ex-Belgisch kampioen veldlopen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Eindelijk prijs voor Koen Naert op 5000m: ”Leemte ingevuld op mijn palmares” [interview]

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Ik ben pas deze week terug beginnen trainen na de marathon van Berlijn. De marathon blijft het allerbelangrijkste, dus zullen we het begin van het cross-seizoen wat missen door de rust die we hebben ingelast. Alle begin is moeilijk, dus ik verwacht me nog niet meteen terug op het hoogste niveau de komende weken.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik hervat opnieuw de competitie tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen, daarna volgen Tilburg en Roeselare. Na Roeselare wordt beslist hoe we het verdere seizoen gaan indelen. Slaag ik erin om me eventueel te plaatsen voor het EK veldlopen, dan overweeg ik deel te nemen voor het ploegenklassement. Andere ambities krijgen me niet in Frankrijk! Crossen blijft evenwel een belangrijke basis, dus zullen we zeker crossen deze winter. Waar en wanneer, hangt af van de recuperatie na Berlijn.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik wil vooral goed recupereren van de marathon en daarna weer een goeie basis aanleggen voor komende zomer. Daar staan de Olympische Spelen centraal en alles moet daarvoor wijken. Mijn enige verwachting is om opnieuw sterker en met een hele brede basis uit de winter te komen!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Die zullen terug op hoog niveau strijden! We hebben een fantastische lichting, met enkele hele jonge talenten die aan de deur kloppen. Dat maakt het alleen maar mooier voor de sport! Voor mezelf natuurlijk wat moeilijker, maar dat maakt ons net beter.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Debognies breekt volgens mij volledig door op de korte cross. Bij de vrouwen is het wat moeilijker, ik heb niet meteen zicht op een nieuwe Louise. Al hoop ik Barbara Maveau opnieuw in het veld te zien! Op de lange cross blijf ik, zoals ieder jaar, duimen voor de verdere opmars van Steven Casteele.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m
): outstanding en onzekerheid over Veerle’s deelname aan de CrossCup;
* Koen Naert (RESC – 22m): om er toch altijd voor te gaan!
* Simon Debognies (OEH – 14m): breekt door op de korte cross!
* Yannick Michiels (VMOL – 10m): 10milj? Dat is een lachertje voor die gast…
* Ismael Debjani (OEH – 9m): zal er staan op de korte;
* Agnes Laurent (RESC – 6m): koopje en nu ze getrouwd is zal ze wel een nieuwe stap voorwaarts zetten;
* Pierre Denays (USTA – 5m): zal nieuwe boost krijgen in z’n nieuwe team;
* Mariska Parewyck (EA – 4m): dat er eindelijk mag uitkomen wat al een tijdje klaar zit;
* Annelies Deketelaere (HAC – 3m): ik hoop dat ze regionaal toch aan crossen toe komt;
* Elise Van Den Broeck (EA – 1m): leve de jeugd!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Euh, geen idee! Ik hoop dat ze meer opbrengen dan de seconden die ik nodig had om de ploeg in elkaar te steken :-) Ik heb vooral met de korte cross in het achterhoofd gekozen.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels