Het Belgische team op de 4x100m is er niet in geslaagd om zich voor de finale te kwalificeren. Het kwartet werd zesde in de tweede reeks in 46″00, een pak boven het seizoensbeste van het team van 45″58, waarmee ze de tiende tijd van alle teams lieten noteren. Een tijd van 45″81 was goed voor de beste verliezende tijd, maar door enkele gele vlaggen bij Cyprus en Ierland is er nog een minieme kans dat de Belgen alsnog in de finale geraken. Na hun wedstrijd reageerde de ploeg ontgoocheld.

“We hoopten echt om in die finale te lopen, maar de wind en slechte wissels doen ons de das om. Jammer, maar de wedstrijd is gelopen en we kunnen er niks meer aan veranderen. Enkele teams zoals Cyprus overtreffen zichzelf vandaag en als wij dan niet op niveau zijn, mislopen we die finaleplaats gewoonweg”, aldus het ontgoochelde team.