Er was heel wat rond de reeksen van de 4x100m bij de vrouwen te doen. De VS lagen er uit nadat de stokwissel tussen Felix en Gardner helemaal de mist in ging. Later bleek dat Allyson Felix werd gehinderd door de Braziliaanse Krasucki en daardoor de stok niet kon doorgeven. De estafetteploeg van de VS diende een klacht in en die werd aanvaard. Deze nacht mochten ze een race lopen tegen de tijd die dan zou bepalen of ze al dan niet naar de finale werden doorgestuurd.

Een echte re-run. Het gebeurt niet alle dagen. Een 4x100m afleggen tegen de tijd en dat op een olympisch toernooi is dan ook zeer speciaal. Toch brachten de Amerikaanse vrouwen het er zeer goed vanaf. Ze wonnen, uiteraard, hun reeks in een tijd van 41”77. Meteen goed voor de snelste tijd van alle finalisten.

En zo geschiedde dat de VS toch naar de finale doorgaan, ten koste van het Chinese team. Zij liepen dezelfde tijd (42”70) als de Canadezen, maar vallen toch af. Heel sneu aangezien eerder die dag nog bleek dat ze zich mochten opmaken voor de finale. De komende nacht worden de medailles dus verdeeld en maken de Verenigde Staten plots een hele grote kans op goud.

De startlijst en het uur kan u hier raadplegen.